NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

CONFERENTIE IN THAILAND OVER MENSENRECHTEN

Afgevaardigden uit Bangladesh, Nepal, India, Indonesië, de Filipijnen en Thailand komen samen voor een conferentie over mensenrechten.

Internationale conferentie brengt voorvechters van mensenrechten uit zes landen bij elkaar.

De afdeling uit Bangladesh van Jongeren voor Mensenrechten organiseerde de International Conference on Youth Engagement and Human Rights in samenwerking met Jongeren voor Mensenrechten Nepal en het Azië Centrum Bangkok. Het Azië Centrum Bangkok probeert mensen en regio’s te verbinden door middel van samenwerkingsverbanden.

Jongeren uit Bangladesh, India, Indonesië, Nepal, de Filipijnen en Thailand kwamen bijeen in Bangkok. Deze landen vertegenwoordigen een gebied waar veel mensenhandel plaatsvindt en ze worden gebruikt als de bron voor slachtoffers van mensenhandel en als doorvoer naar andere locaties. Naast etnische conflicten en discriminatie van minderheden is dit slechts één van de mensenrechtenkwesties in dat gebied en voor de jeugd.

De workshop en de discussies die werden gevoerd, richtten zich op het creëren van een gevoel van verantwoordelijkheid onder jongeren voor het bevorderen en beschermen van mensenrechten. De ambassadeur van Bangladesh in Thailand zei in de conferentie: “Jongeren moeten vrede en tolerantie respecteren om mensenrechten veilig te stellen. Mensenrechtenonderwijs kan de jeugd in staat stellen hier iets aan te doen.”

Er namen ook organisaties deel aan de conferentie, die mensenrechtenkwesties in deze regio wilden aanpakken. Dit waren onder andere het Asian Institute for Human Rights, het German-Southeast Asian Center of Excellence for Public Policy and Good Governance en het Institute of Human Rights and Peace Studies at the Mahidol University.



WE WILLEN echt VAN JE HOREN

Docenten in sociale wetenschappen in de Verenigde Staten en Canada hebben de materialen van Youth for Human Rights International gebruikt om jongeren te leren hun eigen en andermans rechten te respecteren. Hier zijn enkele van de reacties.

DOCENT MIDDELBARE SCHOOL, MASSACHUSETTS, VS

“Dit is geweldig! De United muziekvideo – de kinderen vinden die geweldig! We hebben geweldige gesprekken over mensenrechten in het leven van de leerlingen. We gebruiken kunst om leerlingen te helpen hun begrip van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tot uitdrukking te brengen.”

DOCENT, IDAHO, VS

“O, mijn god! Ik heb jullie materialen al de laatste zes jaar gebruikt. Ik vind de materialen geweldig en merkte meteen een verschil op in mijn leerlingen toen ik ze begon te gebruiken. Ik begin elk jaar met jullie leerplan en de kinderen vinden het geweldig. Ze behandelen elkaar met respect en in het algemeen is er een betere houding ten opzichte van het leven.”

ONDERWIJZER BASISSCHOOL, NEBRASKA, VS

“Een van de krachtigste onderdelen van de lessen zijn de video’s. Die zorgen ervoor dat leerlingen gaan nadenken. Dit is een heel krachtig gereedschap om contact te maken met het echte leven van de leerlingen. Het geeft ze een beter begrip van hun rechten en dat zovelen in de wereld moeten strijden voor de rechten die zij als vanzelfsprekend beschouwen.”

ONDERWIJZER KATHOLIEKE SCHOOL, ALBERTA, CANADA

“Geweldige lessen! De leerlingen raakten meer betrokken. Ze vonden de lessen waardevol voor hun leven. Dit is een prachtig programma. Ik ben heel blij dat ik dit heb gevonden. Ik heb mijn lespakket aan andere docenten sociale wetenschappen laten zien en zij bestellen nu hun eigen materiaal nadat ze hebben gezien wat een geweldig hulpmiddel dit is.”

DOCENT, NORTH CAROLINA, VS

“De materialen zijn aantrekkelijk en geven een goede samenvatting van de rechten van de mens. Ik zou het elke docent voor zijn klassen aanbevelen. Dit helpt het volgende punt nog duidelijker te maken: ‘Wees de verandering die we in de wereld willen zien’.”



FEITEN

DE UVRM VERKLAART:

“We zouden elkaar moeten behandelen in een geest van broederschap.”

Wij brengen verandering teweeg in de volgende zaken:

3,2

MILJOEN

leerlingen zijn ieder jaar het slachtoffer van pesten

54%

ZEI DAT GETUIGE ZIJN

van mishandeling thuis, kan leiden tot meer geweld op school

1 op de 3

LEERLINGEN IN DE VS

melden pesterijen te hebben ervaren op school

75%

VAN DE VOLWASSENEN

wordt getroffen door getreiter op de werkvloer, als doelwit of getuige

160,000

STUDENTEN

spijbelen elke dag uit angst om gepest te worden



MENSENRECHTEN HERSTELLEN

Neem deel aan de mensenrechtenbeweging door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights). Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN